Защо да изберем инверторен климатик?

Когато става въпрос за климатизиране на вашия дом, искате да изберете най-енергийно ефективният и екологичен инверторен климатик. Като същевременно поддържате комфортна домашна среда с чист и качествен въздух.

Инверторната технология е предпочитаният избор при покупка, поради нейната превъзходна енергийна ефективност, постоянни възможности за охлаждане, отопление и намален шум. Но как работи едни инверторен климатик и защо са по-добри от конвенционалните климатици?


Начин на работа на инверторен климатик?

Ключовата разлика между инверторния и неинверторния климатик се крие в конструкцията на неговият компресор. Инверторните климатици използва микропроцесори, за да контролират мощноста на своя компресор. След като стаята е достатъчно хладна или топла, инверторните климатици намаляват скоростта на компресора, за да пести енергия и да поддържа желаната температура постоянна. А конвенционалните, при достигане на желаната температура се изключват и се включват, когато температурата в стаята се понижи или увеличи спрямо режима на работа. По този начин температурата не е винаги постоянна, както при един инверторен климатик.

Мислете за инверторната технология като за круиз контрола в колата. Когато шофирате по магистралата, настройвате вашия круиз контрол да поддържа постоянна скорост. Системата контролира по електронен път вашата газ, леко ускорявайки или забавяйки въз основа на наклона. За да гарантира, че никога няма да преминете над или под зададената от вас скорост. Темпоматът е страхотен за икономия на гориво и за удобството му не може да се спори. Същото важи и за инверторната технология.

Предимствата на инверторен климатик.

Предимствата на инверторните климатици срямо конвенционалните климатици са доста, но ще изредим най-важните от тях.
Инверторните климатици са значително по-тихи. Разполагат с по-висока енергийна ефективност и доста по-висок коефициент на полезно действие. Безпроблемно отопление и охлаждане при температури от -15 градуса. И не на последно място, климатизираното помещение е винаги с постоянна температура.

Недостатъци на инверторните климатици.

Единствените недостатъци на инверторните климатици са:
По-скъпата първоначална инвестиция за покупката на климатик.
По-скъпи ремонти, поради наличието на повече електроника, датчици и компоненти.

Ако искате да научите повече за инверторните климатици Fuji Electric, Daikin, Hitachi, Mitsubishi, Midea, Gree може да разгледате тук. Или се свържете с нашият екип при нужда от консултация.